Baksukade
Bereidingstijd – 30 tot 45 minuten
Het mooie weer komt en gaat. Maar dat weerhoudt ons er niet van om een heerlijk gerecht op de grill of barbecue te bereiden, want ook binnenshuis kunt u dat heerlijke rooksmaakje aan een stuk vlees geven. Om het lekkerste resultaat te bereiken, wordt het vlees voorgegaard in de oven met behulp van de culisensor. Hierdoor wordt de perfecte cuisson bereikt. Door het vlees tot slot grillen op een grillplaat of barbecue ontstaat die smakelijke grillsmaak, dit heet de Maillardreactie.
Benodigdheden:
• 1 gesplitste sukade om te bakken (een goede slager weet hoe)
• 2 eetlepels gladde mosterd
• 1 eetlepel bruine basterdsuiker
• Zout en peper naar smaak
• Culisensor (kernthermometer)
Werkwijze:
1. Plaatst een rooster in het midden van de oven.
2. Verwarm de oven voor op hetelucht 120°C.
3. Wrijf de sukade in met de mosterd, basterdsuiker, peper en zout.
4. Leg de sukade in een hittebestendige bak of schaal.
5. Stop de culisensor in het midden van de sukade zodat deze goed in de kern zit.
6. Wanneer de oven is voorverwarmt plaatst u de sukade op het rooster in de oven.
7. Stop de aansluiting van de culisensor in de oven. Stel de oven in op een kern van 48°C.
8. Wanneer de sukade een kerntemperatuur van 48°C heeft bereikt mag de sukade uit de oven.
9. Grill deze tot slot op een hete grillplaat of barbecue.