Met 'Mijn ATAG' is al jouw apparaat informatie opgeslagen op een plek. Erg handig als je een storing wilt melden, nieuwe apparaten wilt registeren of meer informatie zoekt over je apparaat.

De voordelen van een 'mijn ATAG' account:
* registreer jouw apparaat en activeer Garantie Plus!
* meld jouw storing snel en eenvoudig
* vind informatie over jouw apparaat

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Sous-vide kooktechniek

Alles wat je moet weten

Sous-vide is een proces waarbij in vacuüm verpakt voedsel in een waterbad op relatief lage en constante tempratuur wordt verwarmd. De bedoeling van dit proces is het voedsel geleidelijk en gelijkmatig te garen. Sous-vide bereidingen kosten wat tijd, maar met de juiste instellingen heeft u hier nauwelijks omkijken naar.

Sous-vide: Wat is het precies?

Om bacteriën in vis en vlees te doden, moeten deze ingrediënten op minimaal 65°C worden gegaard. Echter stollen eiwitten ook bij deze tempratuur en dat is precies wat we niet willen. Om toch op een lagere temperatuur te kunnen garen maar om te voorkomen dat er bacteriële groei ontstaat wordt het product gevacuumeerd. Minder zuurstof is immers minder bacteriële groei. Door het verpakte voedsel in een waterbad te bereiden is de temperatuur overdracht maximaal.

De voordelen van Sous-Vide bereiden

Een sous-vide bereiding heeft meerdere voordelen ten opzichte van andere kooktechnieken. Naast vlees en vis is het natuurlijk ook mogelijk om ander voedsel te garen, zoals groente.
•Voedsel behoudt natuurlijke sappen, waardoor minder gewichtsverlies.
•Geur-, kleur- en smaakstoffen blijven behouden.
•Vitaminen en mineralen worden niet uit het product gekookt.
•De celstructuur wordt behouden door een lagere kooktemperatuur.
•Extra toevoeging van smaakstoffen.

Hoe werkt het?

Om voedsel sous-vide te kunnen bereiden heeft u de juiste apparatuur en benodigdheden nodig.
•Een combi-stoomoven die de functie sous-vide heeft. Op deze functie kan de temperatuur ingesteld worden per graad (op normale functie is dat per 5°C). Dit is wel heel belangrijk omdat we bij sous-vide bereidingen de juiste temperatuur moeten gebruiken om de smaken en structuren te behouden.
•Een vacumeerlade.
•Kookzakken speciaal voor sous-vide (tot 115°C).

Bekijk hier onze stoomovens

Sous-Vide een gerecht bereiden

ATAG-Chef Tim legt het uit

De vacumeerlade

Met de vacumeerlades van ATAG kunt u voedsel op 3 niveaus vacumeren, geschikt voor verschillende types van voedsel. Op niveau 1 kunt u kwetsbare producten (brood, zacht fruit/groenten) vacumeren, op niveau 2 zachte producten (vloeistoffen, vis, voorbereide producten) en op niveau 3 stevige producten (stevige groenten, vlees droge producten). Daarnaast beschikt de lade ook over een vacuümkamer die ook geschikt is om vloeistoffen mee te vacumeren.

Bekijk hier de vacumeerlades

Tips voor het vacumeren

• Vul de zakken tot maximaal 2/3.
• Zorg steeds voor een goede hygiëne en dagverse producten.
• Leg te bereiden voedingswaren mooi naast elkaar in de zak. Niet stapelen of tegen elkaar leggen, dit zou nadelig zijn voor het gelijkmatig garen van uw product.
• Zorg ervoor dat het te sealen deel van de zak schoon blijft, vouw bij het vullen hiervoor de rand om.
• Vermijd kreukels in het te sealen deel.
• Druk de deksel van de vacumeerlade aan met de hand tot het voelt dat deze aangezogen en volledig vast zit.

Multifunctionele ovens

ATAG heeft een optimale oven voor elke kok. Van multifunctionele 3-in-1 oven tot stoomoven, de mogelijkheden zijn eindeloos. Bekijk ons volledige assortiment voor een oven die bij u past.

Bekjk de ovens

Les techniques de cuisson ATAG | Sous vide | atag-be