Met 'Mijn ATAG' is al jouw apparaat informatie opgeslagen op een plek. Erg handig als je een storing wilt melden, nieuwe apparaten wilt registeren of meer informatie zoekt over je apparaat.

De voordelen van een 'mijn ATAG' account:
* registreer jouw apparaat en activeer Garantie Plus!
* meld jouw storing snel en eenvoudig
* vind informatie over jouw apparaat

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Is jouw vaatwasser aan vervanging toe?

Zo maak je de beste keuze!

Is jouw vaatwasser toe aan vervanging terwijl je keuken nog prima is? Overweeg dan om je inbouw vaatwasser te vervangen door een nieuw model dat perfect past in je bestaande keuken. Maar hoe zorg je ervoor dat de nieuwe vaatwasser daadwerkelijk past? In dit artikel geven we je alle tips die je nodig hebt, zodat je binnenkort zorgeloos kunt genieten van een nieuwe ATAG vaatwasser in jouw keuken.

Volg de onderstaande drie stappen om je huidige situatie in kaart te brengen en succesvol een nieuwe vaatwasser te selecteren.

Welk type vaatwasser gebruik je momenteel?

Wil je jouw bestaande vaatwasser vervangen? Dan is het goed om te weten dat we verschillende soorten inbouw vaatwassers in het ATAG assortiment hebben:

Volledig geïntegreerde vaatwassers
Bij een volledig geïntegreerde vaatwasser bevindt het bedieningspaneel zich aan de binnenkant. Hierdoor bedekt het frontpaneel de hele voorkant van de vaatwasser. Dit type inbouw vaatwasser is het meest gangbaar in Nederlandse keukens.

Onderbouw vaatwassers
Bij een onderbouw vaatwasser wordt geen frontpaneel in de stijl van jouw keukenkastjes gemonteerd. Je kijkt bij dit type vaatwasser dus tegen de deur van de vaatwasser zelf aan.

Wat zijn de afmetingen van jouw huidige inbouw vaatwasser?

Meet de exacte breedte en hoogte van je huidige vaatwasser nauwkeurig op. Controleer voor de zekerheid ook de diepte. Heb je de handleiding van je huidige apparaat nog? Dan kun je daar de precieze afmetingen vinden en meetfouten voorkomen.

Hoogte
Vaatwassers worden geproduceerd in standaard hoogtematen: 82 cm of 86 cm. Dit komt overeen met een standaard of XL-inbouwhoogte.

Breedte
De meeste vaatwassers worden gemaakt voor een standaard nis en zijn 60 cm breed.

Diepte
Naast de diepte van de vaatwasser zelf is het goed om te weten dat er ook rekening gehouden moet worden met leidingwerk en ventilatie achter de vaatwasser in geval van een inbouw nis. Meet de diepte van de vaatwasser dus altijd na, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Wat voor deursysteem heeft jouw huidige inbouw vaatwasser?

Naast de maatvoering is het scharniersysteem van de vaatwasserdeur een belangrijk aandachtspunt. Er zijn twee varianten:

Sleepdeur scharnier
Bij een sleepdeursysteem beweegt het keukenpaneel omhoog wanneer je de vaatwasser opent. Dit voorkomt dat het paneel tegen de plint aan stoot.

Deur-op-deursysteem
Bij dit type scharnier is het keukenpaneel direct bevestigd aan de deur van de vaatwasser. Hierdoor bewegen de deur en het paneel samen als één geheel tijdens het openen. Dit betekent ook dat, wanneer de vaatwasserdeur opengaat, het keukenpaneel verder onder het keukenkastje uitkomt.

Zorg er dus voor dat je bij het kiezen van een nieuwe vaatwasser het scharniersysteem van je huidige apparaat behoudt, voor een probleemloze installatie.


Nadat je de bovenstaande stappen hebt doorlopen en alle benodigde informatie hebt verzameld, ben je klaar om je nieuwe vaatwasser te kiezen. Je kunt er zeker van zijn dat deze een goede vervanging zal zijn voor je oude apparaat.

atag-be