Saus om te lakken
1. Meng in een steelpan de basis Hoisin met water. Breng dit zachtjes aan de kook.
2. Snij citroengras, gember, knoflook, limoenblad en de koriander in grove stukken
3. Voeg deze bij de Hoisin.
4. Voeg nu de bruine suiker en de zeste van limoen en citroen toe.
5. Als laatste voeg je ook het sap van de limoen en de citroen toe.
6. Laat dit zachtjes trekken. ( minimaal een half uur ).
7. Zeef de saus.
Vinaigrette van rode curry en kokos
1. Snij gember, citroengras, koriander, limoenblad en knoflook grof.
2. Fruit dit zachtjes aan in een steelpannetje.
3. Voeg hierbij een kleine hoeveelheid rode curry pasta en gaar dit ongeveer 5 minuten.
4. Voeg nu de kippenfond en de kokosmelk toe.
5. Laat dit minimaal 5 minuten trekken op een middel lage temperatuur. (stand 4 op de inductie ).
6. Breng op smaak met een kleine hoeveelheid vissaus.
7. Zeef de vinaigrette.
Wokgroente
1. Snij de paksoi, de bimi broccoli en een sjalotje in gelijkmatige dunne stukken.
2. Snij de prei in fijne julienne.
3. Snij de paddenstoelen in dunne gelijkmatige plakken.
4. Snij de koriander fijn, leg deze apart. Deze wordt pas na het wokken bij de groente gevoegd.
5. De groente en paddenstoelen gaan we later wokken.
Noodles
1. Breng een ruime hoeveelheid water met een snuf zout aan de kook.
2. Snij de koriander fijn, leg deze apart. Deze wordt pas na het koken bij de noodles gevoegd.
3. Wanneer het gerechtje wordt afgemaakt breng je de noodles pas aan de kook.
Het gerechtje afmaken
1. Zet het ovenrooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor op stand hete lucht 180°.
2. Snij de reeds gegaarde buikspek in gelijke plakken van ongeveer 1.5 cm.
3. Bak de buikspek krokant in een pan of Teppan Yaki plaat.
4. Snij het kraakbeen gedeelte van het buikspek.
5. Leg in een ovenschaaltje de stukjes buikspek en lak deze royaal af met de Hoisin saus.
6. Zet het schaaltje met de buikspek in de oven en gaar deze nog gedurende 8 a 12 minuten op stand hete lucht 180°.
7. Zet een wok op de kookplaat en verwarm deze goed voor.
8. Bak wokgroente om en om goed aan.
9. Breng de wokgroente op smaak met peper, een scheutje vissaus en de gesneden koriander.
10. Kook de noodles is het water gedurende enkele minuten, let op deze zijn snel te gaar.
11. Giet de noodles af, voeg hierbij de gesneden koriander. Breng op smaak met een klein scheutje vissaus en rasp van de citroenschil.
12. Wanneer de oven klaar is haal je de buikspek uit de oven. Garneer deze met rasp van de schil van de limoen.
13. Dresseer nu de noodles in een schaal en voeg hierbij royaal de vinaigrette van rode curry en kokos.
14. Schep de gewokte groente in een schaal.
15. Garneer de losse gerechtjes af met verse kruiden en bloempjes.
16. Eet smakelijk.