Fideua ( Typisch Spaans gerecht uit Valencia )
Pastasoort ter vervanging van rijst
• 35 gr zwarte fideua, 35gr natuur fideua en 35gr schaaldieren Fideua
Doe een scheutje olijfolie in een pan en stoof de 3 soorten Fideua aan met een teentje look, versnipperde sjalot, saffraan, courgette en paprika blokjes.
• Blus met witte wijn en laat inkoken
• Zet het geheel nadien onder met kippenfond en laat op een zacht vuurtje verder garen, regelmatig omroeren
• Afkruiden met peper, zout en citroensap
Langoustine
• Langoustines in twee snijden
• Afkruiden met lookolie, peper, zout , rozemarijn
• Voorverwarm de oven op stand hete lucht + grill op 200°
• Kort bakken in de oven gedurende 3 à 4 minuten
• Doe de gegaarde Fideua in een diep bord, leg er de gegrilde langoustines op en werk af met verse basilicum takjes