Hummus
• Kikkererwten en een teentje look gaar koken in een kippenbouillon
• Mixen in een blender
Afkruiden met peper, zout en Harissa
Mini venkel
• Voorverwarm de stoomoven op 90°
Snij het uiterste gedeelte van de venkelstengels af, leg de mini venkels
mooi naast elkaar in een vacuümzak, voeg er een klontje boter of olijfolie aan toe, peper, zout en een paar druppels citroen ( dit zorgt ervoor dat de kleur mooie bewaard word), trek vacuüm met de Atag vacumeer lade op stand 3.
•Garen in de stoomoven +-13 min
Gegrilde groenten
• Mini courgette, mini wortel, lente ui, groene asperges( geschild)
• Groentjes goed afspoelen onder koud water en droog doppen met keukenrol.
Voorverwarm de Teppan Yaki op de Atag inductieplaat ( menu – bakplaat) en grill de groentjes een paar minuten aan alle kanten.
• Afkruiden met za atar, olijfolie, peper en zout.
• Voorverwarm de combi-stoom oven op 150° - vochtigheidsgraad 3 en bak een paar minuten verder in de oven.
• Haal de mini venkels uit de vacuümzak en grill even op de Teppan Yaki.
Afwerking• Libanees brood besmeren met de hummus
• Doe er de gegrilde groenten bij
• Werk af met de burrata
• Enkele minuten op de grill leggen
• Voorverwarm de oven ( stand hete lucht) op 200°.
Bak de broodjes +- 6min
• Afwerken met snuifje za’ atar en fijngesneden koriander