Ingrediënten
Look, sjalot, venkel, chorizo, zeeduivel, fregola, kokkels, venkelbolletjes, olijfolie, peper en zout, kippenfond, kersttomaat, lamsoor, zeekraal, limoen
Venkel
-Zet het ovenrooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor op stand sous vide 90°.
-Snij de groene uiteinde van de venkel. Bewaar deze voor het aanzetten van het stoofpotje.
-Breng de venkelbolletjes op smaak met olijfolie, peper en zout.
-Doe de venkel in een vacumeerzak en trek deze vacuüm in de vacumeerlade.
. -Leg het pakje met de venkel op de geperforeerde stoomschool en zet deze in het midden van de oven.
-Stoom deze sous vide gedurende 8 a 11 minuten op 90°.
-Ga ondertussen aan de slag met de bereiding van het stoofpotje.
Stoofpotje
-Verwarm het stoofschaaltje zachtjes voor op de kookplaat.
-Snij de look, sjalot, het venkelgroen en de chorizo in kleine stukjes.
-Stoof dit met een scheutje olie aan.
-Voeg de fregola toe, stoof dit even mee.
-Bevochtigen met kippenfond laat dit enkele minuutjes minuten zachtjes laten koken.
-Wanneer de venkel in de combi stoomoven ( stand sous vide ) gegaard is haal je deze uit de oven.
-Zet het ovenrooster in het midden van de oven en warm de oven voor op stand combi-stoom stand 2 vocht 175°.
-Voeg nu de stukken zeeduivel, kersttomaat, mini venkel, lamsoor en zeekraal toe aan het stoofpotje.
-Zet de schaal met de aangegaarde ingrediënten in het midden van de oven en gaar deze gedurende 6 tot 8 minuten op stand 2 vocht 175 °
-Voeg daarna de kokkels toe. Gaar deze nog ongeveer 2 minuutjes mee. In ieder geval tot de schelpjes open gaan
Afwerking
-Garneer het stoofpotje af met de rauwe zeegroentjes, klein beetje grof zout, peper en zeste van limoen.
Eet smakelijk!