Eindejaar komt dichterbij. De dagen zijn op hun donkerst, de nachten op hun langst. Het is de ideale periode om het thuis lekker gezellig te maken en de heerlijkste creaties uit je oven te toveren.
Vandaag stel ik jullie deze superzachte én overheerlijke peperkoek voor. Ik geef toe, ik was eerst niet zo’n fan van ‘kruidenkoek’ maar sinds ik dit recept ontdekte, moet ik mijn mening compleet herzien. Ik hou niet van de variant die je in de winkel koopt maar van dit recept ben ik helemaal wild. Meer nog, al mijn vrienden die het proefden, zijn minstens even enthousiast. Al nieuwsgierig hoe lekker het is? Probeer dan snel dit receptje.
Het is een bijzonder eenvoudig en snel recept. Na het bakken is de peperkoek buitengewoon sappig en zacht. Nadien, als hij al de kans heeft om een paar dagen te overleven, wordt de koek wat steviger maar blijft hij even smakelijk.
Deze peperkoek is een ideaal tussendoortje maar ook bij het ontbijt wordt deze lekkernij gesmaakt. Tijdens de feestdagen vormt hij bovendien een ideale combo met een schijfje foie gras (ik gebruik dan geen extra garnituur om de smaken tot zijn recht te laten komen).