Pulled pork
Wie denkt dat pulled pork alleen op de barbecue te bereiden is, heeft het mis! Het is namelijk uitstekend in de oven te bereiden en door gebruik te maken van de functie ‘meerfase koken’ heeft u er verder geen omkijken naar.
Benodigdheden:
• 2 kg procureur van het varken
• 2 dl barbecuesaus
• 2 theelepels bruine basterdsuiker
• 2 theelepels zout
• 3 theelepels gerookte paprikapoeder
• 1 theelepel komijn
• 1 theelepel chilipoeder
• 2 theelepels gemalen anijszaad
• Peper en zout naar smaak
Werkwijze:
1. Maak een marinade door alle ingrediënten met elkaar te mengen.
2. Wrijf hiermee de procureur goed in en laat even rusten.
3. Stel de oven in op meer fase koken:
- 1e fase 120°C stand 2 vocht 4 uur
- 2e fase 150°C onder/boven warmte 3 uur
- 3e fase 180°C bovenvlakgril met geforceerde lucht 0,5 uur..
4. Laat het vlees 15 minuten rusten.
5. Trek het vlees uit elkaar met 2 vorken.
6. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de pulled pork met vers gebakken panbrood en koolsalade
Eet smakelijk!