Met 'Mijn ATAG' is al jouw apparaat informatie opgeslagen op een plek. Erg handig als je een storing wilt melden, nieuwe apparaten wilt registeren of meer informatie zoekt over je apparaat.

De voordelen van een 'mijn ATAG' account:
* registreer jouw apparaat en activeer Garantie Plus!
* meld jouw storing snel en eenvoudig
* vind informatie over jouw apparaat

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Kipdijreepjes met ras el hanout, gestoomde groente en couscous uit de 3-in-1 oven

Bereidingstijd - 20 minuten

Waan in Oosterse sferen dankzij het heerlijke kruidenmengsel ras el hanout. De 3-in-1 oven is uitermate geschikt om meerdere ingrediënten tegelijkertijd te bereiden, zonder smaakoverdracht. Daarnaast biedt de grote inhoud van de oven (maar liefst 50 liter) voldoende ruimte voor een maaltijd voor 4 personen.

Benodigdheden voor 4 personen:
• 400 gr kipdijreepjes
• 400 gr sperziebonen
• 100 gr aardappel
• 100 gr couscous
• 1,5 dl groente bouillon
• 2 dl water
• 50 amandelnootjes
• 6 eetlepels ras el hanout
• 4 fijngesneden gedroogde abrikozen
• 4 fijngesneden gedroogde dadels
• Boter om te bakken
• Peper en zout naar smaak
• Rode ui in dunne reepjes en verse koriander voor garnering

Werkwijze:
1. Snijd de aardappels in kleine blokjes, doe ze in een hittebestendige schaal met daarin een laagje water. Dek af met magnetronfolie en gaar de aardappels op 750 watt gedurende 5 minuten.
2. Marineer de kipdijreepjes met de ras el hanout.
3. Plaats de dichte stoomschaal in de oven op het onderste inschuifniveau en verwarm de oven voor op stand stoom 100°C.
4. Verdeel de sperziebonen zo dat 2/3 van de schaal leeg blijft. Leg op 1/3 de aardappels die al reeds in de magnetron hebben gezeten. Stoom deze gedurende 12 tot 14 minuten.
5. Voeg de couscous samen met de groente bouillon in een dichte hittebestendige schaal. Stoom de couscous de laatste 8 a 10 minuten mee in de oven.
6. Bak ondertussen in een koekenpan op hoge temperatuur de kipdijreepjes om en om.
7. Blus dit af met het water, voeg er nu de gedroogde abrikozen en dadels aan toe. Laat dit op zachte temperatuur door pruttelen.
8. Wanneer de sperziebonen en de aardappels klaar zijn, voeg deze in de pan bij de kipdijreepjes.
9. Laat dit nog even een paar minuutjes doorgaren. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
10. Leg onder op een grote schaal de gestoomde couscous, leg hierop de mix van sperziebonen, aardappel en kipdijreepjes.
11. Garneer af met de amandelnootjes, de rode ui en de verse koriander.

Eet smakelijk!

Een complete uitrusting

ATAG ovens

Experimenteert u graag met ingrediënten, technieken en recepten? Maakt u graag knapperig brood, ‘slow’ ovenschotels of spannende taarten? Dan weet u als geen ander dat een goede oven onmisbaar is. Wij hebben een oven die aansluit op elke wens en budget. Dus welke oven u ook kiest

Lanières de cuisses de poulet avec ras el hanout | atag-be