Baguette Caprese
Bereidingstijd – 15 minuten
Het lekkerste broodje tijdens de lunch, maakt u natuurlijk zelf. Door de kaas te gratineren in de oven ontstaat er een heerlijke krokante, bruine laag op het broodje. Door de voorverwarmde oven met ovenstand grote grill + ventilator te gebruiken, is het mogelijk om tegelijk het broodje af te bakken als te gratineren.
Benodigdheden voor 2 personen:
• 2 afbakbroodje (baguette)
• 4 plakken halfharde mozzarella
• 4 plakken Italiaanse gedroogde ham (prosciutto crudo)
• Fetablokjes naar smaak
• Handje rucola
• Paar rode uien ringen
• Paar stukjes zongedroogde tomaat
Werkwijze:
1. Verwarm de oven voor op stand grote grill met ventilator 210°C.
2. Leg de plakken mozzarella op het broodje.
3. Gaar het broodje met daarop de mozzarella in 12 tot 14 minuten in de oven.
4. Wanneer deze klaar is, haal het broodje uit de oven en laat deze afkoelen.
5. Snij vervolgens het broodje open en beleg het broodje met de gedroogde ham.
6. Leg hierop de rucola, de rode ui, de feta en de zongedroogde tomaten.
Eet smakelijk!