- peper en zout
- bieslook en dille voor de garnering
Voor de mayonaise:
- 1 dl sojaolie
- 3 eierdooiers
- 2 eetlepels gladde mosterd
- 1 eetlepel citroensap
- Zeste van 1 sinaasappel
- 3 eetlepels gembersiroop
Voor de salade van garnaal:
- 100 gr gepelde grijze garnalen
- 1 theelepel kerriemadras
- 1 theelepel gemberpoeder
- 4 eetlepels sojaolie
- 1 friszure appel in kleine blokjes
- ½ sinaasappel in facetten en in blokjes uitgesneden
- 1 lente ui fijn gesneden (geen bosje)
- 1 eetlepel verse fijngehakte dille
- 1 eetlepel verse fijngehakte bieslook
Voor de toast:
- 8 plakjes wit brood
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 tl gerookte paprikapoeder
1. Myoteer (aanfruiten) de kerrie en de gember samen met de sojaolie.
2. Verwijder de darm uit de garnaal en snijd de garnaal in kleine stukjes.
3. Marineer de garnalen in de afgekoelde sojaolie, laat dit minimaal 1 uur staan.
4. Verwarm de combi-stoomoven voor op stand: lage temperatuur stoom 75 C°.
5. Verdeel de garnalen over de dichte stoomschaal en gaar de garnalen in de combi-stoomoven gedurende 10 tot 14 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
6. Verwarm de combi-stoomoven voor op stand: hete lucht 180 C°.
7. Myoteer de gerookte paprikapoeder samen met de olijfolie.
8. Steek een rondje uit het brood en smeer deze in met de olijfolie.
9. Bak het brood tot toast in de combi stoomoven stand: hetelucht 180 C° gedurende 8 tot 10 minuten.
10. Voor het maken van de mayonaise voeg je alle ingrediënten bij elkaar in een maatbeker, gebruik een staafmixer om een homogene massa te maken. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
11. Voeg nu de kruiden, de appel, de sinaasappel en de lente ui bij de afgekoelde garnalen.
12. Meng dit samen met een 2 lepels van de mayonaise. De rest gebruik je voor de opmaak.
13. Breng op smaak met peper en zout.
14. Maak het bord mooi op. Maak een sandwich van de toast met daartussen de salade, garneer af met wat verse kruiden en extra mayonaise.