1. Smelt de rietsuiker tot karamel in een steelpan. Hoe donkerder de karamel des te krachtiger de butterscotch maar zorg dat deze niet verbrand.
2. Blus dit af met de Amaretto. Let op! Dit gaat enorm bruisen en spetteren.
3. Voeg nu de koksroom toe en laat dit langzaam inkoken tot een dikke emulsie.
4. Verwarm de oven voor op stand: hetelucht 180 C°.
5. Brand de macadamia noten in de oven stand: hete lucht 180 C° gedurende 15 tot 20 minuten. Ze mogen echt wel flink donker worden, maar niet verbranden.
6. Smelt de boter samen met de vanille en kaneel in een steelpannetje.
7. Klop het eiwit los, voeg hierbij de poedersuiker, het zout en de bloem. Meng dit tot het één massa is.
8. Voeg nu de gesmolten boter toe en roer dit goed door.
9. Voeg nu het water toe tot de massa ongeveer de dikte van pannenkoekbeslag heeft.
10. Laat dit ongeveer een halfuur rusten.
11. Verwarm de oven voor op stand: hetelucht 200 C°.
12. Smeer met de bolle kant van een lepel het beslag in dunne cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat. Hoe dunner de cirkel des te mooier het resultaat.
13. Bak de tuilles in 4 á 6 minuten in de oven op stand: hetelucht 200 C°.
14. Voor het serveren rasp je met een grove rasp de gebrande macadamia noten op een gekoeld bord. Hierover heen gaan een paar flinke lepels butterscotch.
15. Voeg hierbij wat van het grove zout of salt flakes.
16. Leg hierop 1 of 2 bolletjes ijs en dek het geheel af met een tuille.