Gestoomde cake met sinaasappel, aardbei en granaatappel
Bereidingstijd - 40 minuten
Wist u dat cake ook heerlijk is om te stomen? Door een cake te stomen blijft die lekker smeuïg en luchtig. In Azië, waaronder Indonesië wisten ze dit allang. Dus in plaatst van in een stoompan, gaat dit eenvoudig in de (combi-)stoomoven. Maak de cake af met frisse siroop en vers fruit.
Benodigdheden:
· 100 gr zelfrijzend bakmeel
· 100 gr witte basterdsuiker
· 1 snufje zout
· 1 vanile stokje
· 2 eieren
· 1 granaatappel
· Sap van 3 sinaasappels
· Poedersuiker
· Vrullepeulchtvlees van 1 sinaasappel
· Handje aardbeien
Werkwijze:
1. Klop de eieren, het zout en de merg van de vanillepeul met de suiker tot deze wit en luchtig is.
2. Spatel het bakmeel er doorheen, maar houdt zo veel als mogelijk lucht in het beslag.
3. Verwarm de oven voor op 100°C, 100% stoom
4. . Bekleed een bamboe stoommand of vergiet met een vochtige doek zodat de vulling tot 2/3 van de stoommand komt, het beslag moet nog ruim kunnen rijzen.
5. Stoom de cake in 25 á 35 minuten gaar (controleer door er met een houten prikker in te prikken: blijft er geen beslag plakken dan is de cake gaar). Laat vervolgens afkoelen.
6. Kook ondertussen het vocht van de sinaasappels in tot er een dikke siroop ontstaat.
7. Klop de pitjes uit de granaatappel.
8. Wanneer de cake gaar en af gekoeld, garneer deze af met het de aardbeien en sinaasappel.
9. Bedruip de cake met de sinaasappelsiroop.
10. bestrooi tot slot ruim met poedersuiker.
Eet smakelijk!