Lavacake met zoet zoute pinda's
Bereidingstijd - 30 minuten
Deze heerlijke gesmolten chocolade cakejes zijn ontzettend makkelijk om te maken. In een half uur zet u deze gevaarlijk lekkere cakejes op tafel als dessert of als tussendoortje. Het belangrijkste bij deze cakejes is dat ze niet te lang, maar ook niet te kort in de oven moeten staan. Maak af met zoet zoute pinda’s voor een leuke twist!
Benodigdheden
· 300 gr pure chocolade
· 300 gr boter
· 120 gr kristalsuiker
· 6 eieren
· 105 gr bloem
· Poedersuiker
· Zonnebloemolie of pancoating bakspray
· Aluminium muffin bakvorm
· Zoete zoute pinda's
Werkwijze:
1. Stel de combi-stoomoven in op stand combi-stoom 190°C, stoomniveau 1.
2. Smelt de chocolade, boter en suiker in een pan.
3. Haal de pan van de inductieplaat en laat het mengsel afkoelen.
4. Roer één voor één de eieren door het beslag.
5. Voeg de bloem toe en spatel het beslag goed door met een pannenlikker.
6. Vet de muffin bakvorm in met olie of pancoating bakspray.
Bestrooi deze met poedersuiker zodat de binnenkant van de bakjes goed bedekt zijn.
7. Vul de bakjes voor de helft met het beslag.
8. Bak de cakejes 6 a 8 minuten op stand combi-stoom niveau 1 op 190°C af.
9. Haal de cakejes direct uit het kommetje wanneer deze uit de combi-stoomoven komen.
10. Garneer met de zoet zoute pinda’s.
Eet smakelijk!