Groene kruiden risotto met spinazie
Bereidingstijd – 30 minuten
Een gezonde groene kruiden risotto met spinazie. Bereid in de combi-stoomoven. De garnering van pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en verse kruiden maken de risotto helemaal af.
Benodigdheden voor 4 personen
· 250 gr risottorijst
· 3,5/4 dl groente bouillon
· 40 gr ongezouten roomboter
· 50 gr geraspte kaas
· 1 dl droge witte wijn
· 2 handen jonge bladspinazie
· 2 handen verse kruiden ( rozemarijn, tijm, oregano, peterselie, basilicum )
· 2 teentjes knoflook
Voor de garnering:
· Geroosterde pijnboompitten
· Parmezaanse kaas
· wat verse kruiden
Werkwijze:
1. Verwarm de combi stoomoven voor op stand stomen 100 graden.
2. Voeg de bouillon bij de risotto in de dichte stoomschaal.
3. Leg op de geperforeerde stoomschaal de gewassen spinazie en eventueel harde kruiden.
4. Wanneer de oven voor verwarmd is zet je beide schalen in de oven. De dichte ovenschaal in het onderste inschuifniveau en de geperforeerde stoomschaal in het midden.
5. Zet de kooktijd op 25 tot 30 minuten. Zet een wekker voor 4 tot 6 minuten voor de gaartijd van de spinazie en de harde kruiden.
6. Breng de wijn kort aan de kook zodat de alcohol kan verdampen, laat dit weer afkoelen.
7. Pluk de rest van de kruiden en stop deze in een maatbeker.
8. Voeg hierbij de afgekoelde spinazie, de harde kruiden en de witte wijn.
9. Pureer dit met een staafmixer.
10. Wanneer de risotto gaar is spatel je de groene kruiden met boter en de geraspte kaas er doorheen. Voeg eventueel water toe zodat je een lekkere smeuïge risotto krijgt.
11. Garneer af met de pijnboompitjes, geraspte Parmezaanse kaas en verse kruiden.
Eet smakelijk!