Met 'Mijn ATAG' is al jouw apparaat informatie opgeslagen op een plek. Erg handig als je een storing wilt melden, nieuwe apparaten wilt registeren of meer informatie zoekt over je apparaat.

De voordelen van een 'mijn ATAG' account:
* registreer jouw apparaat en activeer Garantie Plus!
* meld jouw storing snel en eenvoudig
* vind informatie over jouw apparaat

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Slavinken met gestoomde groente en kruidenolie

Bereidingstijd - 30 minuten

De klassieke slavink bereidt in de 3-in-1 oven. De groente hebben ieder een andere bereidingstijd om de perfecte garing te krijgen. Met de wekkerfunctie stel je eenvoudig de tijden in per ingrediënt zodat je een signaal krijgt om het volgende ingrediënt toe te voegen. Terwijl de oven al het werk doet heb je gelegenheid om de rest van het gerecht te bereiden.

Benodigdheden voor 4 personen:

·         400 gr half-om-half gehakt
·         4 plakken gerookte spek
·         2 eetlepels basilicum
·         1 eetlepel oregano
·         2 tenen knoflook
·         1 eetlepel tijm
·         1 venkelknol
·         2 rode paprika’s
·         400 gr zoete aardappel
·         Peper en zout
·         2 dl olijfolie
 

Werkwijze:

1. Hak de knoflook samen met de tijm en de oregano fijn.
2. Meng dit door het gehakt en breng op smaak met peper en zout.
3. Verwarm de combi-stoomoven of 3-in-1 oven voor op stand stoom 75°C.
4. Maak 4 ‘worstjes’ van het gehakt.
5. Omwikkel deze, per worstje, met het spek.
6. Snijd de paprika, de venkel en de zoete aardappel in dunne repen.
7. Verdeel de slavinken over de geperforeerde stoomschaal.
8. Als de oven op temperatuur is, gaart u de slavinken op 75°C stand stoom gedurende 20 tot 25 minuten. Gebruik de dichte stoomschaal al opvangbak onder de geperforeerde stoomschaal, er zal namelijk behoorlijk wat vet uit de slavinken komen.
9. Meng in een maatbeker door middel van een staafmixer de knoflook, de basilicum en de olijfolie.
10. Haal de slavinken uit de oven.
11. Verwarm de combi-stoomoven of 3-in-1 oven voor op stand stoom 100°C.
12. Stoom nu de groente in de volgende volgorde door gebruik te maken van verschillende wekkers: de zoete aardappel 16 tot 20 min., de paprika 10 tot 15 min. en de venkel 5 tot 8 min.
13. Wanneer de venkel de combi-stoomoven in gaat, kunt u de slavinken rondom bakken i
de pan voor een mooi kleurtje.
14. Verdeel de groente, de zoete aardappelen en de slavinken over 4 borden.
15. Garneer af met een flinke scheut kruidenolie. Eet smakelijk!

De 3-in-1 oven

De thuiskok haalt met de 3-in-1 oven dé ultieme alleskunner in huis. Eén oven die alles kan: opwarmen, bakken én stomen. Maar door de verschillende functies die u met deze oven kunt combineren, bijvoorbeeld hetelucht en stomen of magnetron en oven, haalt u eigenlijk een 5-in-1 oven in huis.

Bekijk het assortiment

ATAG- recepten-slavink | atag-be