Gestoomde mosselen klassiek
Bereidingstijd: 20 minuten
Het mosselseizoen is officieel weer gestart. Er gaat niets boven heerlijke verse mosselen, bereid op de klassieke wijze. Niet helemaal, want mosselen zijn ook perfect te bereiden met stoom! Door mosselen te stomen behoudt de mossel zijn structuur, ziltige smaak en blijft heerlijk sappig. In tegenstelling tot het koken van mosselen, waarbij veel smaak in het kookvocht achterblijft.
Benodigdheden voor 4 personen:
• 1 kg verse mosselen
• 100 gr fijngesneden gewassen prei
• 100 gr fijngesneden gewassen wortel
• 50 gr fijngesneden bloemkool
• 1 eetlepel fijngesneden gewassen bladpeterselie
• 1 dl droge witte wijn
Werkwijze:
1. Spoel de mosselen goed schoon en sorteer de verse levende mosselen. Gooi de overige mosselen weg.
2. Verwarm de oven voor op 100°C 100% stoom.
3. Leg de mosselen op de dichte stoomschaal.
4. Meng de gesneden groente door de mosselen.
5. Besprenkel dit met de witte wijn.
6. Zet de stoomschaal met de mosselen in het midden van de voorverwarmde oven.
7. Stoom de mosselen in 10 tot 14 minuten gaar (ligt aan de grote van de mossel en de gaarheid die gewenst is).
Eet smakelijk!