Met 'Mijn ATAG' is al jouw apparaat informatie opgeslagen op een plek. Erg handig als je een storing wilt melden, nieuwe apparaten wilt registeren of meer informatie zoekt over je apparaat.

De voordelen van een 'mijn ATAG' account:
* registreer jouw apparaat en activeer Garantie Plus!
* meld jouw storing snel en eenvoudig
* vind informatie over jouw apparaat

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Vegetarische dumplings

met shiitake, oesterzwam en teriyaki saus

Benodigdheden voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 15 gram witte sesamzaadjes
  • 15 gram zwarte sesamzaadjes
  • 200 gram shitake
  • 150 gram oesterzwam
  • 1 halve witte ui
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 szechuan peperkorrels
  • 1 eetlepel miso
  • 20 gyoza vellen
  • 30 ml mirin
  • 75 ml sojasaus
  • 50 ml water
  • 25 gram basterdsuiker
  • 5 gram sesamolie
  • 20 gram honing
  • 10 gram aardappelzetmeel
  • 1 teentje knoflook
  • 15 gram verse gember
  • Sambal naar smaak
  • Peper

Benodigdheden:

  • Combistoom oven of 3 in 1 oven
  • Bakplaat
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Koekenpan
  • Steelpan
  • Rasp
  • Garde
  • Dichte stoomschaal
  • Ovenrooster
  • 2 theelepeltjes
  • Kommetje
  • Kwastje

Werkwijze:

  1. Vul het waterreservoir met vers water.
  2. Verwarm de combi stoomoven voor op stand: Hetelucht 160 C°.
  3. Doe de sesamzaadjes op de bakplaat en schuif ze op insteekniveau 2 in de oven.
  4. Zet een wekker voor 15 minuten en haal hierna de sesamzaadjes uit de oven en leg deze apart.
  5. Snijd voor de dumplingvulling de steeltjes van de shiitake af en snijd vervolgens de rest in fijne blokjes
  6. Scheur de oesterzwam in hele dunne reepjes.
  7. Snipper de ui en fruit deze op gemiddeld vermogen in de koekenpan aan op de inductie plaat met de zonnebloemolie
  8. Voeg een snuf zout toe en voeg de shiitake en oesterzwam toe in de koekenpan.
  9. Hak of maal in een vijzel de Szechuanpeperkorrels fijn en voeg deze toe aan de koekenpan
  10. Voeg de miso toe en laat het paddenstoelenmengsel nog zo’n 10 minuten rustig uitbakken en laat afkoelen om later in de gyoza vellen te vouwen.
  11. Haal ondertussen de gyoza vellen uit de vriezer en laat deze op de snijplank ontdooien(De gyoza vellen zijn het best bewerkbaar als ze net ontdooit zijn, zo blijven ze het minst plakken aan de snijplank)
  12. Maak ondertussen de teriyaki saus door de mirin, sojasaus, het water, de basterdsuiker, sesamolie, honing en aardappelzetmeel te mengen in het steelpannetje met de garde.
  13. Rasp vervolgens de knoflook en gember en voeg dit toe aan het steelpannetje.
  14. Verwarm het steelpannetje met inhoud al roerend op middelhoog vermogen op de inductie plaat.
  15. Breng dit op smaak met peper en eventueel met sambal als je van pittig houdt
  16. Laat de teriyaki afkoelen voor gebruik.
  17. Zet ondertussen de stoomoven aan op 100 graden stoom en schuif onderin op insteekniveau 1 de dichte stoomschaal en het ovenrooster op insteekniveau 2.
  18. Vul de gyoza vellen met de paddenstoelen vulling door met twee theelepeltjes een balletje van de paddenstoelen vulling te maken. Leg dit vervolgens in het midden van de gyoza vellen.
  19. Vul een kommetje met koud water en kwast de buitenkant van de gyozavel daarmee in.
  20. Vouw de gyoza vellen strak naar boven toe en knijp het dichtgevouwen gedeelte goed dicht zodat de vellen niet open kunnen vallen.
  21. Leg de dumpling’s op het ovenrooster en stoom 5 minuten af.
  22. Snijd ondertussen de bosui in dunne ringetjes.
  23. Serveer de dumpling met de teriyaki saus en garneer af met de bosui en sesamzaadjes.

Eet smakelijk!

 

atag-be