Ingrediënten
Duivenfilet, boter, grof zout, bos champignons, bimi, peterselie wortel
Duif
-Kruid de duivenfilet af met peper en zout.
-Vacumeer de duivenfilet met een klontje boter.
-Gaar de duivenfilet in de voorverwarmde stoomoven gedurende 12 minuten op een temperatuur van 64°.
-Laat de duivenfilet op een doekje uitlekken.
Duxelle
-Snij de boschampignons fijn.
-Bak ze met sjalot en look in olijfolie of boter.
-Kruid af met peper en zout.
-Laat ze afkoelen en snij ze nogmaals fijn.
-Voeg eventueel een klein lepeltje van de duiven jus toe voor extra binding en extra smaak.
Peterseliewortel
-Pof de peterseliewortel op grof zout in de voorverwarmde combi-stoomoven gedurende 15 minuten op een temperatuur van 180° met 75% vocht (stand 3).
Bimi
-Gaar de bimi in de voorverwarmde stoomoven gedurende 6 minuten op een temperatuur van 100°.
-Leg de gegaarde bimi in ijswater om de groene kleur en de vitamines te bewaren.
Jus duif
-Stoof sjalot, gehakte boschampignons en de vleugeltjes van de duif.
-Blus met rode wijn en laat inkoken.
-Bevochtig met bruine fond en laat nog zachtjes koken.
-Passeer door een zeef en werk af met een klontje boter voor de binding en om een mooi blinkende kleur te geven.
Puree peterselie wortel
-Meng stukjes gepofte peterseliewortel met melk, room, boter en fijngesneden peterselie.
Afwerking
-Kruid de duivenfilet af met peper en zout.