Met 'Mijn ATAG' is al jouw apparaat informatie opgeslagen op een plek. Erg handig als je een storing wilt melden, nieuwe apparaten wilt registeren of meer informatie zoekt over je apparaat.

De voordelen van een 'mijn ATAG' account:
* registreer jouw apparaat en activeer Garantie Plus!
* meld jouw storing snel en eenvoudig
* vind informatie over jouw apparaat

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Pear cake with honey and lime

Personen
  • 50 g  beurre
  • 3 pcs  des poires
  • 5 cuillère à soupe  miel
  • 2 pcs  lime
  • 1 pcs  gousse de vanille
  • 100 ml  pear liqueur
  • 180 g  beurre
  • 130 g  sucre glace
  • 1 pincée  sel
  • 1 cuillère à café  levure chimique
  • 180 g  farine de blé blanche
  • 4 pcs  œufs
Verstuur boodschappenlijst
Voorbereiding
  1. Melt butter in a saucepan. Add cored pear halves and cook until golden brown. Add the honey, lime juice, and pulp of vanilla bean. Cook for a few minutes more, then add the pear liqueur. Set aside and leave the pears to marinate for at least three hours.
  2. Prepare the sponge cake. Cream the remaining butter, warmed to room temperature, with powdered sugar and grated lemon zest. Add baking powder and salt. Gradually add the eggs and finally the sifted flour. Cover the dough with cling film and let it rest for 45 minutes.
  3. Drain the pears, reserving the syrup. Evenly slice three pear halves and set them aside. Chop the remaining pear halves into any size and combine them with the sponge cake. Transfer the sponge into a round baking dish and line with reserved pear halves. Place in the oven.
  4. When done, leave the cake to cool down and pour the reserved syrup (in which the pears were marinated) over it.
Enjoy!

Recipe | ATAG