Rundvlees - gestoofd

Met dit eenvoudige recept voor gestoofd rundvlees zet je zo een restaurantwaardige maaltijd op tafel. En dat uit je eigen oven!
Duur 100 Minuten
Personen
  • ½ theelepel(s)  zout
  • 1 stuk(s)  uien
  • 2 teentjes  knoflook
  • 1 snufje  peper
  • 2 eetlepel(s)  tomatenpuree
  • 2 stuk(s)  wortels
  • 4 eetlepel(s)  plantaardige olie
  • 0.4 kg  rundvlees
  • 1 stuk(s)  groene paprika
  • 1 stuk(s)  rode paprika
  • 150 g  spruitjes
  • 1 stuk(s)  peterseliewortel
Voor de saus:
  • 1 eetlepel(s)  bloem
  • 2 eetlepel(s)  zure room
Verstuur boodschappenlijst
Voorbereiding
  1. Vet een ovenschaal in. Besprenkel het vlees met olie en breng op smaak met kruiden. Beleg met gesneden groente en voeg tomatenpuree toe.
  2. Voeg 3-4 dl water toe en bedek de ovenschaal.
  3. Bereid de saus. Maak, als het vlees gebraden is, een roux van een paar lepels braadvocht met wat bloem en roer dit door de rest van het braadvocht. Meng er vlak voor het serveren zure room door.
Enjoy!

Recipe - Rundvlees - gestoofd - ATAG