Snak je tijdens de wintermaanden ook zo naar oerdegelijke winterkost? En als we oerdegelijke winterkost zeggen, dan spreken we al snel over een Vlaamse klassieker in de keuken. Eentje die volgens onze chef zeker niet mag ontbreken in ieders culinaire repertoire. Heerlijk krokant gebakken kalfszwezerik, gecombineerd met een op en top vlaamse groente als witloof. Een lekker sausje van mimolettekaas en jus van charcutière, zorgt er dan ook voor dat we over een stevig gerecht mogen spreken. Een recept die bij sterrenchef Gilles Melchior steevast op tafel komt thuis! Bekijk het filmpje, volg onderstaand recept en kook als een échte chef.
Ingrédients
Tijm, ham blokjes, mimolette kaas, witloof, schorseneren, kalfszwezerik
Kalfszwezerik
-Laat de kalfszwezerik 1 nacht liggen in gezouten water (voor te kuisen, en het bloed eruit te laten trekken).
-Kruid af met peper en zout.
-Vacumeer en gaar vervolgens in de voorverwarmde stoomoven gedurende 75 minuten op een temperatuur van 70°.
-Bak krokant op de teppanyaki plaat.