Klein gebak - gist deeg
Voor dit recept is wat kneedwerk vereist, maar het is het allemaal waard! Deze zachte en zoete huisgemaakte lekkernijen, gevuld met jam, zijn een geweldig alternatief voor croissants.
Voorbereiding
-
Bereid de starter. Meng de gist, de bloem, de suiker en het zout in 1 dl lauw water tot een glad papje. Laat dit ongeveer 5 minuten rijzen.
-
Bereid het deeg. Voeg de starter toe aan de bloem en voeg de margarine, de melk, het suiker en het zout toe. Kneed het deeg tot een bal.
-
Bedek het deeg met een theedoek en laat het ongeveer 20-30 minuten rijzen. Rol het deeg uit tot een dikte van 3 mm en snij het in 8 driehoekige vormen.
-
Bereid de vulling. Meng de jam met de rum. Smeer een theelepel jam op iedere driehoek. Vorm halve maan-vormige rollen en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Bedek ze met een theedoek en laat ze nog eens 20-30 minuten rijzen.
-
Bestrijk het deeg met eierdooier voor het bakken.
Enjoy!