Met 'Mijn ATAG' is al jouw apparaat informatie opgeslagen op een plek. Erg handig als je een storing wilt melden, nieuwe apparaten wilt registeren of meer informatie zoekt over je apparaat.

De voordelen van een 'mijn ATAG' account:
* registreer jouw apparaat en activeer Garantie Plus!
* meld jouw storing snel en eenvoudig
* vind informatie over jouw apparaat

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Klein gebak - gist deeg

Voor dit recept is wat kneedwerk vereist, maar het is het allemaal waard! Deze zachte en zoete huisgemaakte lekkernijen, gevuld met jam, zijn een geweldig alternatief voor croissants.
Dit recept is ingesteld op 8 personen

Voor de giststarter:
  • 2 eetlepel(s)  bloem
  • 1 snufje  suiker
  • 20 g  verse gist
  • 1 snufje  zout
  • 100 ml  lauw water
  • 1 stuk(s)  eierdooier
Voor het deeg:
  • 40 g  margarine
  • 200 g  bloem
  • 40 g  suiker
  • 1 snufje  zout
  • 70 ml  melk
Voor de vulling:
  • 100 g  abrikozenjam
  • 1 eetlepel(s)  rum
Verstuur boodschappenlijst
Voorbereiding
  1. Bereid de starter. Meng de gist, de bloem, de suiker en het zout in 1 dl lauw water tot een glad papje. Laat dit ongeveer 5 minuten rijzen.
  2. Bereid het deeg. Voeg de starter toe aan de bloem en voeg de margarine, de melk, het suiker en het zout toe. Kneed het deeg tot een bal.
  3. Bedek het deeg met een theedoek en laat het ongeveer 20-30 minuten rijzen. Rol het deeg uit tot een dikte van 3 mm en snij het in 8 driehoekige vormen.
  4. Bereid de vulling. Meng de jam met de rum. Smeer een theelepel jam op iedere driehoek. Vorm halve maan-vormige rollen en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Bedek ze met een theedoek en laat ze nog eens 20-30 minuten rijzen.
  5. Bestrijk het deeg met eierdooier voor het bakken.
Enjoy!

Recipe - Klein gebak - gist deeg - ATAG