Bao-broodjes - gestoomd

Personen
For the starter:
  • 40 ml  lauw water
  • 60 ml  lauwe melk
  • 10 g  verse gist
  • ½ eetlepel(s)  suiker
  • 1 eetlepel(s)  plantaardige olie
For the dough:
  • 150 g  bloem
  • ½ eetlepel(s)  suiker
  • 1 g  bakpoeder
  • 1 g  zout
Verstuur boodschappenlijst
Voorbereiding
  1. Bereid de starter. Voeg de verkruimelde gist toe aan het lauwe water en de lauwe melk, voeg de suiker en de olie toe en meng goed. Laat ongeveer 10 minuten rijzen.
  2. Maak het deeg. Voeg de starter toe aan de bloem, voeg dan de suiker, het bakpoeder en het zout toe en roer 4 minuten.
  3. Vorm het deeg tot een bal. Dek af met een theedoek en laat 2 uur rijzen.
  4. Vorm balletjes van 20 g van het deeg. Dek af met een theedoek en laat 30 minuten rijzen.
Enjoy!

Recipe - Bao-broodjes - gestoomd - ATAG